De moderne beleggingsverzekering

Fortuna di Generali, een hedendaagse beleggingsverzekering, gekoppeld aan beleggingsfondsen en gecommercialiseerd door Generali Belgium, maatschappij naar Belgisch recht.

Optimaliseer uw potentieel rendement

Met Fortuna di Generali kunt u een hoger potentieel rendement genereren en uw vermogen diversifiëren door te beleggen via aandelenfondsen, obligatiefondsen, gemengde fondsen, valutafondsen, ... die worden beheerd door zeer gerenommeerde beheerders.

Betaal geen roerende voorheffing

Als u intekent op een beleggingsverzekering betaalt u een premietaks van 2%. Omgekeerd bent u, als u eruit stapt, geen roerende voorheffing van 30% verschuldigd.

Samen beleggen

U kunt samen met uw partner in één TAK 23-beleggingsverzekering investeren. Dit biedt u tal van mogelijkheden.

Kosteloze risicobeheersing

Investeert u in één keer een aanzienlijk bedrag in een beleggingsverzekering en wilt u graag extra gemoedsrust? Dan beschermt u uw investering dankzij onze verschillende financiële opties.

Optimaliseer uw potentieel rendement

Fortuna di Generali is een beleggingsverzekering naar keuze met een onbepaalde looptijd en met een investering vanaf 10.000 euro. Met deze beleggingsverzekering belegt u en optimaliseert u uw potentiële rendement dankzij beleggingsfondsen die worden beheerd door zeer gerenommeerde beheerders.

Uw belegging kan op zeer uiteenlopende manieren worden samengesteld, afhankelijk van uw behoeften. U kunt opteren voor onderliggende fondsen die voornamelijk gericht zijn op aandelen, obligaties, vreemde valuta of zelfs gemengde fondsen. De instapkosten bedragen maximaal 3,40%.

De selectie van de fondsen waaruit uw belegging bestaat, is nooit definitief omdat ze mettertijd kan evolueren. U kunt de dagelijkse valorisatie van de fondsen rechtstreeks volgen bij uw makelaar of op www.generali.be. De beheerskosten van de fondsen hangen af van uw selectie, en worden rechtstreeks verrekend bij de valorisatie van de fondsen.

Omdat het over een levensverzekering gaat, kunt u een gepersonaliseerde overlijdensdekking toevoegen om er zeker van te zijn dat uw naasten niet in financiële moeilijkheden terechtkomen mocht u vroegtijdig overlijden.

Dankzij deze beleggingsverzekering kunt u op elk ogenblik volledig of gedeeltelijk over uw kapitaal beschikken. Vanaf het 4de jaar zijn er geen uitstapkosten verschuldigd. Bekijk het overzicht van de fondsen.

In de Specifieke-Informatiedocumenten vindt u o.a. de prestatiescenario’s van alle beleggingsfondsen.

Kosteloze risicobeheersing

Indien u een Tak 23-levensverzekeringscontract ondertekent, is het goed bepaalde financiële risico’s te kennen:

Kapitaalrisico: Dit betreft het risico van volatiliteit van de financiële markten. De waarde van de onderliggende fondsen die u hebt gekozen voor uw beleggingsverzekering hangt steeds af van de markten. Het financiële risico van dit beleggingstype is altijd ten laste van de verzekeringsnemer. De waarde van het contract kan stijgen of dalen in functie van de volatiliteit van de markten.

Liquiditeitsrisico: Bij uitzonderlijke situaties op de financiële markt is het mogelijk dat de terugbetaling van het kapitaal wordt vertraagd.

Risico’s verbonden aan het fondsenbeheer: Elk Tak 23-beleggingsfonds omvat een eigen risico. Alles hangt af van het doel en het beleggingsbeleid, alsook van de onderliggende activa waarin wordt belegd. Ondanks de expertise van de beheerders, brengen de beleggingen niet altijd de verwachte resultaten op.

Risico op het faillissement van de verzekeringsmaatschappij: Het beheer van de activa van het fonds van uw verzekeringscontract staat volledig los van de andere activa van de verzekeraar. In het geval van een faillissement van de verzekeringsmaatschappij worden de activa in de eerste plaats voorbehouden voor de uitvoering van de verplichtingen tussen de verzekeringsnemer(s) en/of de rechthebbenden.

Maar daar hebben wij ook aan gedacht. Om deels het hoofd te bieden aan bepaalde van deze risico's, activeert u de financiële opties zonder bijkomende kosten. Daarmee wapent u zich alvast tegen woelige tijden op de markten.

De troeven van de financiële opties:

Dynamische Stop Loss, Gespreide Investering en Automatisch Herbeleggen.

Dynamische Stop Loss: Op het juiste moment uitstappen om uw winsten veilig te stellen en uw verlies te beperken is eveneens een moeilijke opdracht. Via de Dynamische Stop Loss optie wordt uw belegging beschermd tegen mogelijke beursdalingen en kunnen opgebouwde winsten veiliggesteld worden. In de fiche ‘Werking Dynamische Stop Loss’ komt u er alles over te weten.

Gespreide Investering: Uw investering is stap voor stap belegd in het fonds van uw keuze en u investeert aan een gemiddelde koers. U kiest zelf de periode van de Gespreide Investering gaande van 1 tot 24 maanden. Op het juiste moment investeren is een zeer moeilijke opdracht.

Automatisch Herbeleggen: Na de uitvoering van de Dynamische Stop Loss wordt uw investering belegd in het fonds Generali Euro Liquidity. Op het juiste moment herinvesteren is ook in dit geval een zeer moeilijke opdracht. Via de optie Automatisch Herbeleggen wordt uw geld na een Stop Loss, stap voor stap geherinvesteerd en investeert u, net zoals bij de optie Gespreide Investering, aan een gemiddelde koers.

Lees het Essentiële-Informatiedocument van Fortuna di Generali

Raadpleeg eveneens onze algemene voorwaarden.

Samen Investeren

Fortuna di Generali is een beleggingsverzekering naar Belgisch recht, dat een perfect antwoord biedt aan de families van vandaag. Zowel klassieke als nieuw samengestelde gezinnen of andere koppels kunnen deze TAK 23-beleggingsverzekering afsluiten op twee hoofden (met twee verzekeringsnemers en twee verzekerden). Bij een eerste overlijden spaart de langstlevende partner gewoon verder. Een deel van uw investering opnemen, de begunstigde(n) wijzigen of fondsen switchen, kan enkel als beide verzekeringsnemers akkoord gaan. Op deze manier kunt u aan vermogensplanning doen.

Lees meer over de verschillende mogelijkheden om samen te beleggen

Betaal geen roerende voorheffing

Als u intekent op een Tak 23-levensverzekering zou u aan de staat een premietaks op de gestorte premie van 2% moeten betalen. Omgekeerd is er geen beurstaks en geen roerende voorheffing van 30% verschuldigd wanneer u beslist uw beleggingsverzekering deels of helemaal terug te kopen.

Wenst u meer te weten over de beleggingsdoelstellingen van onze Tak 23-beleggingsfondsen, het risiconiveau en de beheerders die de fondsen beheren?

Raadpleeg de beheersreglementen van onze verschillende beleggingsfondsen

Raadplaag onze brochure 'De beleggingsverzekeringen van Generali'

[[currentBroker.brokerNameField]]

[[currentBroker.brokeraddressField.addressField]] [[currentBroker.brokeraddressField.streetNumberField]]
[[currentBroker.brokeraddressField.localityField.zipCodeField]] [[currentBroker.brokeraddressField.localityField.nameField]]

Nederlands Frans Nederlands / Frans

Bel mij terug

Wanneer bent u telefonisch bereikbaar? Tussen uur en uur

Bedankt voor uw registratie

Terug naar homepagina


Elk gezin is uniek. Gehuwd, samenwonend of een nieuw samengesteld gezin: voor Generali maakt het niets uit.

Voor elk modern gezin hebben wij producten op maat ontwikkeld, om u optimaal te beschermen. Uw makelaar helpt u graag verder.

Generali.be maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door verder te surfen gaat u akkoord met ons cookie beleid. Ik aanvaard dat mijn gegevens en informatie gebruikt worden om de presentatie van de website te verbeteren en de navigatie te optimaliseren.Meer info XSLUITEN